Fark ettiğiniz üzere, yer Bursa olunca anlatacaklar bitmek bilmiyor sevgili okuyucular 🙂 Bursa’da gezdik, yedik, içtik ama hala da vaktimiz var diyorsanız, buyrun size Bursa’nın çevresinden gezilecek-görülecek yer önerileri!
- Cumalıkızık
Önereceğim yerler arasından en turistik olan bence. Vaktinde “Kınalı Kar” isimli diziye set olduğundan ünlenmişti, hala da yeterince ünlü. 2014 yılında Dünya Mirası olarak tescillenen köy, 1300’lü yıllarda kurulmuş ve kendini günümüze dek korumayı başarmış sayılı köylerden. Bugün Bursa’da evlenen çiftler için de favori fotoğraf çekimi mekanı 🙂
Şehir merkezinden metro ile ulaşımı oldukça kolay. Metroya Kestel yönüne binip Cumalıkızık/Değirmenönü durağında inebilirsiniz. Buraya gitmişken sokaklarda dolanıp bol bol fotoğraf çektirmeyi, köy kahvaltısının hasının tadını çıkarmayı, teyzelerin kendi üretimi çeşit çeşit gıda malzemelerinden almayı unutmayın!

- Misi
Şahsi favorim 🙂 Çekirdeğinizi alıp, semaverde çayınızı söyleyip, dere kenarında serinlikte tüm öğleden sonrayı keyif yaparak geçirebilirsiniz. Sınav çıkışlarında, kutlamalarda, ferahlayıp şehirden kaçmak istemelerimizde ailecek ilk aklımıza gelen yerdir.
Son yıllarda Misi Köyü, bayıldığım “Gelecek Turizmde” projesi ile adını duyurur oldu. Hem çok mutlu, hem de çok gururluyum. Misi Köyü projesi ile ilgili detaylara şuradan ulaşabilirsiniz.

- Trilye
İstanbul’a dönüşünüz için Bursa’dan erken ayrılıp, deniz otobüsüne biniş öncesi eski bir Rum köyü olan Trilye’de biraz vakit geçirmek gezinizin verimini attıracaktır dostlar! Taş Mektep’i ziyaret edip, köy kahvesinde dinlenip, deniz kenarında balık yiyip, dönerken de zeytin ve zeytinyağınızı alınız. İnsan bir mini-geziden daha ne ister? 🙂
- Gölyazı
Şu fotoğrafı görüp de herhalde bayılmamak, bu köyü merak etmemek mümkün değil:

Göyazı, nam-ı diğer Apolyont, güzel Bursa’mızın güzel köylerinden bir diğeri. Ulubat gölünden mi bahsetmeli, 740 yıllık Ağlayan Çınar’dan mı, yoksa kadın balıkçılarından mı? Ya da hamuru gözünüzün önünde tazecik açılan patlıcanlı gözlemelerden? Kayık kiralayıp gölde turlayabileceğinizden? Buraya kadar saydıklarım sizi hala bu köyü ziyaret etmeye ikna edemediyse bir de açık açık söyleyeyim; gidiniz görünüz efendim! 🙂
- Uludağ
Bursa gezi yazısı yazıp Uludağ’ı eklememek düşünülemez! İster kışın kayak/kızak için çıkın, ister yazın yürüyüş yapmak için. 25 dakika süren yolculuğunuz sonunda 236 metreden 1810 metreye çıkabilir, bu süreçte de ağaçlar ve tabi Bursa manzarası ile gözlerinize bayram ettirebilirsiniz. Yoğunluğa göre çıkış ve inişte sıra olabileceğini göz önünde bulundurun mutlaka!
Boşuna Osmanlı’nın başkenti olmamış güzel Bursa ile ilgili yazıların sonuncusunu bitirdiniz Sayın Okuyucu. İyi gezmeler!
*Yazıların tümüne ulaşmak için buyrunuz.
insan bu güzel yazıyı okuduktan sonra bursa’ya gidip doya doya gezmek istiyor
BeğenBeğen
ne mutlu 🙂
BeğenBeğen